Nyhetsbrev sommer 2023

ST. HANSFEST OG JUBILEUM! 30 ÅR !

Vi gleder oss til feststemning og jubileumsfeiring på Ella Hvals plass på selveste St. Hansaften 23. juni!

Sturm und Drang kommer, bydelens entertainere underholder, vårt ukrainske kor synger og danser, BUA aktiv legger opp til aktiviteter med uteleker, karaoke, snekring og hennamaling.

Kullgriller fyres opp og vi byr på grillpølser, halalpølser, salat, drikke, kaffe, popkorn og kaker.

På Kafé Nær blir det kunstutstilling med kreativ gruppe og det vil bli vist film om frivilligsentralen.

Gunnar Bråthen som startet opp Sagene Nærmiljøsenter 7. juni 1993 på Bjølsen kommer med hilsen. I tillegg vil frivillig korps entusiast og bydelspolitiker Jørgen Foss si noen ord.

Sturm und Drang på Ella Hvals plass. De både synger og spiller fengslende sigøynermusikk.

Mange dyrebare historier gjennom 30 år

Det hele startet i et lite lokale i Kongsberggata på Bjølsen den 7. juni 1993. Tiltak ble rettet mot

ulike grupper i bydelen og dermed ble Sagene Nærmiljøsenter til. Et møtested med aktiviteter for både barnefamilier og eldre begynte å få fotfeste i bydelen.

Siden da har det gått slag i slag med fester, konserter, sosiale sammenkomster, utflukter, norskkurs for innvandrere, aktiviteter for barn og ungdom, kreative grupper, besøksvirksomhet og kobling av frivillige tjenester. Frivilligsentralen har arrangert bryllup, minnesamvær, førerkortfest, karneval og julaftenselskap. På vårparten 2012 flyttet vi med støtte fra bydelen inn i Boligbyggs høyblokk i Sandakerveien 61. Navnet ble endret til Sagene Frivilligsentral og kafeen ble hetende Kafé Nær. Her blir fellesskap til, gode historier fortalt og vennskap blir knyttet.

"Fredagslunsjen er bestandig et høydepunkt for meg," sa en av våre faste gjester, "her blir jeg møtt med så mange smilende mennesker."

Frivilligsentralen er nå en av 28 frivilligsentraler i Oslo. Her har vi stort spillerom med lokaler som rommer flere kursrom, en hyggelig kafé, trimrom, snekkerverksted og BUA med utlån av tur, leker og friluftsutstyr.

Frivilligsentralen arrangerte bryllup for Meena. Her fikk hun venner og en frivillig besøksvenn som også ble ekstramor og bestemor til Meenas barn.

Frivilligsentralen ble Jonnys familie. Her fant han venner og fellesskap og oppgaver han mestret. Han ble vår gledesspreder og elsket å trylle og spille vri åtter. Vi er takknemlige for den han fikk være for oss.

PERSONALNYTT

Store endringer i den lille flokken med ansatte

Eleni Maria Stene slutter i sin stilling som administrasjonsleder etter ett års permisjon. Jakob Stige har vikariert for Eleni, men flytter til Bergen i midten av august. Heldigvis kan vi gleder oss over at vi allerede har en ny medarbeider på plass i fast stilling. Hun heter Bea Johansen og har også jobbet en tid som frivillig i administrasjonen hos oss.

Leit for oss er det også at Øyvind Lie slutter etter å ha jobbet ett år med ansvar for BUA. Han har fått stilling som parakonsulent i Norges paravolleyball. Allerede siste uke i juni leverer han stafettpinnen videre til Torstein Svenneby Myhrer som blir BUAs nye aktivitet og driftsansvarlig allerede nå i sommer. Torstein har utdannelse innenfor idrett og idrettsvitenskap. BUA holder åpent i hele sommer så stikk gjerne en tur innom.

Takk til Eleni for trofast innsats på Frivilligsentralen. Takk for ditt engasjement, dyktighet, klokskap og varme. Vi vil savne deg. Bilde: Hawaiifest på Sagenehjemmet i forbindelse med Norges frivilligsentralers sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes. Til stor glede for mange beboere stilte frivilligsentralen opp med flere frivillige og innbød til sykkeltur på rikshaw langs Akerselva.


Åpningstider i sommer

Kafé Nær og resepsjonen er åpen tirsdag til fredag kl. 11-15 Sommerstengt uke 29-31 17. juli til 6. august.

2024 © Sagene frivilligsentral