Nyhetsbrev høst 2023

TRIVSEL PÅ KAFE NÆR

“Det er veldig mye varme her og mye omsorg” sier Inger Taubo som har vært frivillig på Kafé Nær i snart 10 år. Hun er også besøksvenn for en av beboerne i høyblokka.

I filmen som nylig har blitt laget om frivilligsentralens virksomhet forteller Inger på 80 år at hun alltid er glad når hun kommer hjem etter at hun har vært på frivilligsentralen, for her har hun opplevd så mye. Her er det så mange aktiviteter og feiringer og hun sier det oppleves som andre hjemmet for mange som kommer hit. Kafé Nær er slettes ingen vanlig kafé med kun servering, men et treffsted der forskjellighet er ønsket velkommen. Kafé Nær er et sted med mangfold der du kan oppleve kunstutstillinger, konserter, spille sjakk og brettspill, gå på strikkekafé, delta på fester, dele interesser med andre og mye mer. Her ønsker vi det skal være et pulserende liv fra morgen til kveld. Kafeen er for alle i Sagene Bydel - en ekte nærmiljøkafé.

På Kafé Nær kan du være deg selv. Her blir du vartet opp av frivilligsentralens frivillige og du kan oppleve NÆRhet til andre mennesker: glede og omsorg, varme, latter og smil gjennom tårer. På Kafé Nær er alle velkommen, både barn, ungdom, studenter, voksne og eldre. Det er kjærkomment med dine fotavtrykk, uansett hvor du kommer fra og hvilken livssituasjon du er i. Kafeen skal være et sted der vi møter hverandre med raushet og respekt. Her er det rom for faglige innspill, god underholdning og for å være annerledes og rar. På Kafé Nær er det også helt greit å “bare” stikke innom for å lese avisen eller ta en kopp kaffe.

Hilde Muri Krahn, daglig leder


Å flytt deg nærmere inntil meg her på kjøkkentrammen Den er så svinnende kort den stund vi mennesker er sammen

Hans Børli


30 ÅRS JUBILEUMSFEIRING

For en fest det ble!

 

Vi gledet oss over et myldrende folkeliv som gjorde stas på feiringen på Ella Hvals plass på selveste St. Hansaften. Gunnar Bråthen som startet opp Sagene Nærmiljøsenter i 1993 fortalte litt om vår historie og Jørgen Foss, nestleder i bydelsutvalget overrakte et hyggelig håndtrykk av en hilsen fra bydel Sagene. Frivillige serverte pølser, salat, kaffe og kaker til alle. Sturm und Drang skapte stemning med felespill, piano, gitar og sang, og ikke nok med det så avsluttet Rama Jama med med sang og musikk som fikk flere av gjestene ut på “danseasfalten”.

BUA aktiv la opp til leker for barn med mye flott utstyr og barn koste seg med snekring, hennamaling, popkorn og sukkerspinn. På Kafé Nær fikk gjester se en flott kunstutstilling med kreativ gruppe og den nye filmen om Sagene Frivilligsentral ble vist på storskjerm. Nå er vi klare for neste tiår!

Takk til alle som har støttet jubileumsfesten:


FULLT TRØKK I BUA

Bua er i full gang igjen etter sommerferien. I BUA finner du stort sett alltid Torstein og et par lokale ungdommer fra bydelen. Vi i BUA ser frem til en aktiv høst med mye utlån og god aktivitet. Her kan du låne alt fra tursko, til soveposer, telt og annet turutstyr. 3. oktober stenger vi BUA og blir med på høstferietur til Solemskogen. Gi beskjed hvis du vil bli med. Både barn og voksne kan bli med. 5. desember kan du få hjelp til å fikse eget utstyr eller plukke med deg noe du har bruk for.


KUNST, SY OG STRIKK


Er du glad i kunst og farger eller liker å sy eller å strikke?

Kreativ gruppe er et gratis lavterskeltilbud som møtes på torsdager. Alle kan være med uansett bakgrunn og forkunnskaper. Noen har tegnet og malt før - andre har vært nybegynnere. Nikol Konstante, som er kunstner, kunstterapeut og pedagog veileder gruppen. Hver tirsdag møtes en liten gruppe på Kafé Nær til strikking og syoppgaver under ledelse av Magnhild Østertun. Her er det plass til flere så er du glad i håndarbeid er det bare å komme innom. Vi byr på kaffe/te og noe å bite i.


BLI KJENT MED BEA VÅR NYE MEDARBEIDER I ADMINISTRASJONEN

Her gir Jakob Stige stafettpinne og nøkler videre til Bea Johansen som nå er ansatt som vår nye økonomi- og driftsmedarbeider.

Bea kommer fra Taiwan, men har bodd i Norge i 11 år, er gift med norsk mann og og har en sønn som akkurat har begynt på skolen. Bea har bachelor i japansk språk og kultur og har de siste 7 årene jobbet i administrasjonen i Stibo DX AS som er et internasjonalt software company. Bea er glad i friluftsliv, både slalom og langrenn eller skogsturer med telt og hengekøye. Yoga, film og bøker er også noen av hennes interesser. Nå gleder hun seg til å bli kjent med både frivillige og besøkende og sprudler av energi når hun nå tar fatt på jobben som fulltids ansatt på frivilligsentralen. Vi ønsker henne velkommen til oss og lykke til!


SKOGSTURGRUPPE

Hver mandag inviterer Hanne Ward Slette deg med ut på lettere tur på skogsvei. Gruppen møte på Joker i Grefsenveien kl. 12:00. Buss 56 mot Solemskogen. Møt opp med passende skotøy og klær for vær og vind.

Hver tirsdag inviterer vår turguide Frode Svane til fantastiske skogsopplevelser for store og små turgrupper. Gruppen møtes på Storo 11.00. Buss 56 mot Solemskogen og tar buss opp til marka. Mat, drikke, kos rundt bålplass og gjerne noen overraskelser underveis kan oppstå, som f.eks. diktlesning, sang og dans. Tirsdag 3. oktober i høstferien inviteres alle frivilligsentralens deltakere til tur i Solemskogen! Da blir selve frivilligsentralen stengt. Både barn og voksne kan bli med. Ta på passende turklær og sko ut i fra værforhold.


Ønsker du å engasjere deg i en frivillig oppgave? 

Vi har følgende behov: Bemanning i BUA hjelp i resepsjonen hjelp til praktiske oppgaver hjelp i forbindelse med arrangement følge pasienter til lege/helsetjenester kaféoppgaver Ta kontakt på tlf. 47473257 eller e-post til post@sagenefrivilligsentral.no 

Vil du bidra med en Jubileumsgave? VIPPS 99160


På Kafé nær kan du få deg en kopp kaffe, vaffel, lunsj eller bakevare for en billig penge. Velkommen!


Åpningstider i resepsjonen:

 • Tirsdag og torsdag: 11-15
 • Onsdag: 13-15
 • Fredag: 11-13

Åpningstider KafeNær:

 • Tirsdag: 11-15 
 • Onsdag: 13-16 
 • Torsdag: 11-15 
 • Fredag: 11-15

Åpningstider BUA:

 • Mandag: 15-19 
 • Tirsdag: 12-16 
 • Onsdag: 12-16 
 • Torsdag: 15-19


Faste aktiviteter

Mondag

 • Lettere tur på skogsvei. Gruppen møte på Joker i Grefsenveien kl. 12:00.  

Tirsdag: 

 • Skogstur kl. 11:00. Frammøte Storo. Buss 56 mot Solemskogen. 
 • Strikke- og sykafé kl. 17-19

Onsdag:

 • Frivilliges time kl. 12 
 • Suppe og spill kl. 13-16 
 • Bolle og Bibel kl. 13-14 

Torsdag:

 • Kreativ malegruppe kl. 13.45-15.45 

Fredag:

 • Fredagslunsj kl. 13-15


KONTAKT OSS

Resepsjon: 47473257
BUA Sagene: buasagene@bua.io
post@sagenefrivilligsentral.no
https://sagene.frivlligsentral.no
Sandakerveien 61, 0477 OSLO
Vipps: 99160


ARRANGEMENT

 • 3. oktober: Høstferietur til Solemskogen 11 - 15. Trykk her for å lese mer.
 • 5. des. Frivillighetens dag Fiks og få med BUA 
 • 13. desember: Lucia besøk fra Thor Olsen barnehage 
 • 24. desember: Julaftenfeiring


Se filmen om Sagene Frivilligsentral på Youtube


Staben ved Sagene Frivilligsentral ser frem til gode møter i jubileumsåret 2023 

- Katarzyna, Bea, Hilde og Torstein


2024 © Sagene frivilligsentral