Kjære besøksvenner og frivillige!

I denne tiden kan telefonsamtaler bli viktige møter, og man kan ringe ofte!

Oslo November 2020

Kjære frivillige!

Vi tenker på dere og håper det står bra til!

Den siste tiden har både enkeltmenneskers liv og samfunnet endret seg mye på grunn av Koronaviruset.

Sagene Frivilligsentrals lokaler og Kafé Nær måtte stenge andre uka i november p.g.a. innstramninger fra Byrådet i Oslo.

Samtidig med at vi har redusert aktiviteten, vet vi at mange i bydelen vår trenger hjelp. Mange er ensomme, syke eller eldre som nå har enda færre muligheter og mindre nettverk enn normalt.

Vi vil oppfordre alle som er besøksvenner til å ringe sine besøksvenner og høre hvordan det går. I denne tiden kan telefonsamtaler bli viktige møter, og man kan ringe ofte! Man kan også bruke sosiale medier som Facebook, Messenger osv. og ha kontakt på nett for dem som bruker det.

Ingen besøksvenn «må gå på besøk», og det er lurt å avgrense eller stoppe besøk en periode. Går man på besøk, er det på eget ansvar, og det må være etter ønske fra besøksvenn. Ingen skal føle seg presset til hverken å gå på besøk eller få besøk.

Trenger folk hjelp til å handle f.eks. mat, kan man gjøre avtaler om handling. Da bør betalingsmetode avtales på forhånd. Vi oppfordrer folk til å bruke Vipps eller overføre penger på bankkonto når det er mulig. (Vi minner også om at vi ikke tar imot penger som betaling og ikke kan handle alkohol.) Varene kan f.eks. leveres utenfor døra til besøksvenn.

Frivilligsentralen oppfordrer alle å holde seg oppdatert helsemyndighetene sine råd, følge dem og ta vare på hverandre!

Så håper vi at vi kan gjøre hyggelige ting sammen før jul og å feire julaften her på Frivilligsentralen.

Vi vil kunne nås på tlf. mellom tirsdag-fredag 10-15. Ring tlf. 47473256 eller 47473255.

Alt godt for dagene fremover!

Med vennlig hilsen

Sagene Frivilligsentral

2022 © Sagene frivilligsentral